El programa “Advanced Sommelier Postgraduate Degree” comença explorant el món del vi a través d’un programa exclusiudirigitperJosep Pelegrín, el qual va serguardonatcom amillor Sommelier de Catalunyaels anys 2014 i 2015 i millor Sommelier d’Espanya l’any 2016.
Aquesta formació oferida per Joviat encol·laboracióamb laUniversitat de Victé com aobjectiucultivar sommeliers expertsamb una comprensió profunda de les cultures vinícoles globals, posant un èmfasi especial en el ric patrimoni vitivinícola de Catalunya. Integra estàndards acadèmics rigorosos amb lesrealitats pràctiquesde la indústria del vi.
Els participants del programa desenvoluparancompetènciestècniques clau, habilitats transversals com laresponsabilitat,creativitat,comunicació,empatia,preparació per a l’era digital i treball en equip.També es posa un gran èmfasi enl’orientació personalitzadai el suport per als aprenents, garantint queassoleixinel seumàxim potencialeducatiu a través de l’ensenyament i la tutoria co-personalitzada per unseguimentefectiu i distintiu.
Finalment, lesinscripcionss’obren el10 de generde 2024 i hi haterminifins al30 de junyper a inscriure’s.
Sobre el curs
Acció formativa
Advanced Sommelier Postgraduate Degree
Modalitat
Presencial
Família professional
Alimentació
Temari
MÒDUL 1: Vins Genèrics
MÒDUL 2: Viticultura i Vinificació
MÒDUL 3: Regions Vinícoles del Món
MÒDUL 4: Tècniques de Tast Avançades
MÒDUL 5: Negoci i Gestió del Vi
Horari
Inici al mes d’octubre de 2024 i finalització l’abril de 2025
Sortides professionals/laborals
El postgrau obre portes a diverses oportunitats professionals, incloent:
- Sommelier en General: Desenvolupament de projectes personals relacionats amb el món del vi, com tastets personalitzats.
- Sommelier de Botiga: Gestió de la compra i distribució de vins i altres begudes, organització i lideratge de cursos de tast per a clients.
- Sommelier de Restaurant: Gestió completa de llistes de vins i serveis de begudes, rotació de vins, creació de menús i maridatges, servei al client del restaurant.
- Sommelier de Celler: Treballar en l’equip d’enoturisme de la bodega o com a assessor de celler, participació en tastos i processos de barreja.
Per accedir al programa, els interessats han de demostrar un coneixement fonamental sobre el vi, encara que no es requereixen qualificacions acadèmiques específiques, destacant el compromís del programa amb la inclusivitat i la passió pel vi. El procés d’admissió inclou una entrevista telefònica introductòria per avaluar la passió i l’adequació dels candidats al programa.