CFGS Vitivinicultura

Formació Professional Reglada Agrària
  • 2000 h ( 2 cursos)
  • Inici: 13 de setembre de 2023 -   Fi: 28 de juny de 2024

Sobre el curs

  • Acció formativa
    CFGS Vitivinicultura
  • Modalitat
    Híbrid
  • Família professional
    Agrària
  • Data Inici del curs:
    13/09/2023
  • Data Final del curs:
    28/06/2024

Temari

  • M1. Viticultura** 264h a distància
  • M2. Vinificacions** 165h a distància
  • M3. Estabilització, criança i envasament ** 198h a distància
  • M4. Anàlisi enològica** 132h a distància
  • M5. Indústries derivades ** 99h a distància
  • M6. Tast i cultura vitivinícola ** 132h a distància
  • M7. Comercialització i logística en la indústria alimentària 99h a distància
  • M8. Legislació Vitivinícola i Seguretat alimentària 66h a distància
  • M9. Gestió de la qualitat i ambiental en la indústria alimentària 132h a distància
  • M10. Processos bioquímics ** 132h a distància
  • M11. Formació i Orientació Laboral (FOL) 99h a distància
  • M12. Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE) 66h a distància
  • M13. Projecte en la indústria vitivinícola 66h a distància
  • M14. Formació en Centres de Treball (FCTs) 350h presencial Tutoria*
  • La UF de tutoria té una dedicació horària addicional al currículum i es distribueix en els dos cursos. **Aquests mòduls formatius poden tenir sessions presencials recomanades, però de caràcter voluntari.

Sortides professionals/laborals

La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

Tècnic o tècnica vitivinícola;

Encarregat i encarregada de procés de destil·lació i rectificació;

Encarregat i encarregada de recepció de mostos frescos i sulfitació;

Supervisor o supervisora de columnes de destil·lació i concentració;

Tècnic o tècnica en anàlisi sensorial.

Encarregat o encarregada de la línia d’envasament de destil·lats, concentrat i vinagres;

Encarregat i encarregada de l’envelliment i la criança del destil·lats i vinagres;

Centre

Escola Vedruna Artés
Carrer del Carme, 16.
938 305 212
[email protected] Artés

Veure web

Requisits

Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà Olis d’Oliva i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:

Tenir el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria.

Haver superat el curs específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.

Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar.

Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).

Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.

Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI).

Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.

Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir com a mínim 17 anys l’any en què es fa la prova.

Continuïtat

Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic/a de grau superior de vitivinicultura. La superació d’aquests estudis permet accedir:

Qualsevol altre cicle formatiu de grau superior, en les condicions d’admissió que s’estableixin.

Als ensenyaments conduents als títols universitaris de grau en les condicions que s’estableixin.