M3. Estabilització, criança i envasament ** 198h a distància
M4. Anàlisi enològica** 132h a distància
M5. Indústries derivades ** 99h a distància
M6. Tast i cultura vitivinícola ** 132h a distància
M7. Comercialització i logística en la indústria alimentària 99h a distància
M8. Legislació Vitivinícola i Seguretat alimentària 66h a distància
M9. Gestió de la qualitat i ambiental en la indústria alimentària 132h a distància
M10. Processos bioquímics ** 132h a distància
M11. Formació i Orientació Laboral (FOL) 99h a distància
M12. Empresa i Iniciativa Emprenedora (EIE) 66h a distància
M13. Projecte en la indústria vitivinícola 66h a distància
M14. Formació en Centres de Treball (FCTs) 350h presencial Tutoria*
La UF de tutoria té una dedicació horària addicional al currículum i es distribueix en els dos cursos. **Aquests mòduls formatius poden tenir sessions presencials recomanades, però de caràcter voluntari.
Sortides professionals/laborals
La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
Tècnic o tècnica vitivinícola;
Encarregat i encarregada de procés de destil·lació i rectificació;
Encarregat i encarregada de recepció de mostos frescos i sulfitació;
Supervisor o supervisora de columnes de destil·lació i concentració;
Tècnic o tècnica en anàlisi sensorial.
Encarregat o encarregada de la línia d’envasament de destil·lats, concentrat i vinagres;
Encarregat i encarregada de l’envelliment i la criança del destil·lats i vinagres;
Poden accedir al Cicle Formatiu de Grau Mitjà Olis d’Oliva i Vins les persones que compleixen algun dels requisits següents:
Tenir el títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria.
Haver superat el curs específic per a l’accés als cicles de grau mitjà.
Tenir el títol de tècnic o de tècnic auxiliar.
Haver superat el segon curs del batxillerat unificat i polivalent (BUP).
Tenir altres estudis equivalents a efectes acadèmics.
Haver superat la prova d’accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
Haver superat els mòduls obligatoris d’un programa de qualificació professional inicial (PQPI).
Tenir un títol per accedir a un cicle formatiu de grau superior.
Les persones que no compleixen cap dels requisits esmentats han de superar una prova d’accés. Per presentar-s’hi cal tenir com a mínim 17 anys l’any en què es fa la prova.
Continuïtat
Amb aquests estudis s’obté el títol de tècnic/a de grau superior de vitivinicultura. La superació d’aquests estudis permet accedir:
Qualsevol altre cicle formatiu de grau superior, en les condicions d’admissió que s’estableixin.
Als ensenyaments conduents als títols universitaris de grau en les condicions que s’estableixin.