Com aplicar Design Thinking en salut per millorar l’experiència del pacient i obtenir resultats innovadors

Estudis Universitaris Sanitat
  • 38 hores (20 h presencials; 8 h online síncrones i 10 hores de treball autònom)
  • Inici: 17 d'octubre de 2023 -   Fi: 28 de novembre de 2023

Introducció

El curs Com aplicar Design Thinking en salut per millorar l’experiència del pacient i obtenir resultats innovadors fomenta la capacitat creativa en el desenvolupament de projectes, transmetent el coneixement sobre com aplicar la metodologia Design Thinking, per a capacitar als professionals per a desenvolupar projectes d’innovació basats en aquesta metodologia.

Design Thinking és un enfocament co-creatiu per a resoldre de forma sistematitzada els problemes de manera dinàmica i exploratòria (Anke, 2019). És una metodologia idònia per a desenvolupar projectes creatius i fomentar el pensament divergent a través d’un conjunt de processos i estructures de treball, centrat en les persones, que afavoreix el desenvolupament d’importants solucions en col·laboració amb les partes interessades.

Ajuda a les institucions a assolir el seu paper com a eix vertebrador de la provisió de serveis de salut en assistència, recerca i docència, a que els pacients formin part activa del procés de creació i lideratge del canvi de cultura organitzativa com a aspecte clau per a la millora continua.

Objectius específics del curs

Conèixer i aplicar la metodologia Design Thinking en qualsevol àrea de la seva vida professional que requereixi innovar els procediments que s’estan realitzant.

Analitzar, interpretar i avaluar les necessitats recollides a través de tècniques de co-creació com els grups focals, el brain wraiting i l’observació i cerca d’insights.

Elaborar eines per a la decisió, adaptades als diferents projectes que vulguin desenvolupar, com el mapa d’empatia o el diari de pacient, i la seva possible incorporació en quadres de comandament comparatius i evolutius.

Saber idear, dissenyar, prioritzar (a través d'analitzar casos concrets per identificar els punts forts i els punts febles, amb una visió pro positiva), planificar i implantar les millors solucions basades en l’evidència per a les necessitats detectades segons les propostes de valor dels stakeholders

Fomentar les actituds i valors necessaris en una cultura de participació ciutadana, fomentant el treball cooperatiu a través de la co-creació, per construir un projecte comú.

Fomentar una actitud proactiva i emprenedora.

Sobre el curs

  • Acció formativa
    Com aplicar Design Thinking en salut per millorar l’experiència del pacient i obtenir resultats innovadors
  • Modalitat
    Híbrid
  • Família professional
    Sanitat
  • Data Inici del curs:
    17/10/2023
  • Data Final del curs:
    28/11/2023

Temari

  • 1 - Etapes i mentalitat del Design Thinking
  • 2 - Divergència i empatia
  • 3 - Definir la necessitat
  • 4 - Idear i imaginar
  • 5 - Prototipar
  • 6 - Testejar la solució
  • 7. Presentació de treballs

Horari

  • Sessió virtual síncrona - Presentació del curs: - Dimarts 17 d'octubre (durada 2 hores, pendent horari). Sessions presencials: - Dimarts de 15h a 19h.

Centre

UManresa - FUB
Av. Universitària, 4-6, 08242 Manresa
93 877 41 79
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits

Professionals que desenvolupen o estan interessats a desenvolupar la seva activitat en àrees d’I+D i innovació. Persones creatives que vulguin innovar en productes, serveis o processos. Caps de servei, gestió, responsables d’àrea, gestors de projectes i iniciatives i professionals interessats en generar canvis innovadors. Estudiants disposats a incrementar la seva creativitat i explorar nous mètodes innovadors. Professionals que treballin en els departaments I+D+i, Màrqueting, Comunicació, que vulguin treballar a un nivell estratègic..