Tècnic o tècnica superior en Direcció de Cuina Codi: CFPS HTD0
Aquests estudis postobligatoris capaciten per dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l'aprovisionament, producció i servei, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d'higiene, prevenció de riscs laborals i protecció ambiental. Tenen una durada de 2.000 hores (1.650 lectives en un centre educatiu i 350 de pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics. Aquest estudi substitueix el cicle Restauració (LOGSE).
Sobre el curs
Acció formativa
CFGS Direcció de cuina
Modalitat
Presencial
Família professional
Hoteleria i turisme
Data Inici Preseleccio:
24/05/2024
Data Final Preseleccio:
30/05/2024
Data Inici del curs:
12/09/2024
Data Final del curs:
20/06/2025
Temari
Control de Proveïment de Matèries Primeres
Processos de Preelaboració i Conservació a la Cuina
Elaboracions de Pastisseria i Rebosteria a la Cuina
Processos d'Elaboració Culinària
Gestió de la Producció a la Cuina
Gestió de la Qualitat i de la Seguretat i Higiene Alimentàries
Gastronomia i Nutrició
Gestió Administrativa i Comercial en la Restauració
Recursos Humans i Direcció d'Equips en la Restauració
Anglès
Formació i Orientació Laboral
Empresa i Iniciativa Emprenedora
Projecte de Direcció de Cuina
Formació en Centres de Treball
Horari
Dïurn
Sortides professionals/laborals
En grans, mitjanes i petites empreses de restauració, del sector públic o privat, sota la dependència de la direcció o gerència d’un restaurant, o del/de la superior jeràrquic/a equivalent. També en l’àmbit del comerç de vins i altres begudes, ja sigui en la venda directa, la distribució o l’assessoria.
Centre
Joviat FP Integrada
Carrer de Folch i Torres, 5, 13, 08241 Manresa, Barcelona 938726988 [email protected]
Manresa
Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,
Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
Haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
Tenir qualsevol titulació universitària o una d'equivalent, o
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
Tràmits
Per cursar el cicle cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al centre per a l'ensenyament demanat en primer lloc.
Quan el nombre de sol·licituds és superior a l'oferta, les peticions s'ordenen, dins de cada via d'accés i d'acord amb les prioritats que pertoqui, segons la qualificació mitjana dels estudis o la qualificació de la prova que permet l'accés al cicle.
Els imports de la matrícula per als centres dependents del Departament d'Educació són:
per curs: 360 euros
per unitat formativa: 25 euros
per mòdul de formació en centres de treball (FCT): 25 euros
Consulteu els supòsits d'exempcions i bonificacions generals i específiques a l'apartat de preus públics.
Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.
Continuïtat
Sortides acadèmiques
Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s'han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.