Dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, producció i servei, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.
• Definir els productes que ofereix l’empresa, determinar l’oferta, dissenyar l’estructura organitzativa, fixar preus i estandarditzar processos, tenint en compte els paràmetres del projecte estratègic i els objectius de l’empresa.
• Adaptar-se a les noves situacions laborals i mantenir actualitzats els coneixements científics, tècnics i tecnològics relatius al seu entorn professional, i utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació.
• Resoldre situacions, problemes o contingències amb iniciativa i autonomia, amb creativitat, innovació i esperit de millora en el treball personal i en el dels membres de l’equip.
• Organitzar i coordinar equips de treball, assumint-ne el lideratge i aportant solucions als conflictes grupals que s’hi presentin.
• Comunicar-se amb els seus iguals, superiors jeràrquics, clients i persones sota la seva responsabilitat, utilitzant vies eficaces de comunicació.
• Generar entorns segurs en el desenvolupament del seu treball i el del seu equip.
• Realitzar la gestió bàsica per a la creació i el funcionament d’una petita empresa, i tenir iniciativa en la seva activitat professional amb sentit de la responsabilitat social.
Sobre el curs
Acció formativa
Cicle Formatiu Grau Superior Direcció en cuina
Modalitat
Presencial
Família professional
Hoteleria i turisme
Data Inici Preseleccio:
02/05/2023
Data Final Preseleccio:
16/05/2023
Data Inici del curs:
07/09/2022
Data Final del curs:
20/06/2023
Temari
Planificació i Direcció de Serveis i Esdeveniments de Restauració (132 hores)
Gestió de la Qualitat i de la Seguretat i Higiene Alimentàries (99 hores)
Gastronomia i Nutrició (66 hores)
Projecte de Direcció de Serveis de Restauració (66 hores)
Control de l'Aprovisionament de Matèries Primeres (99 hores)
Gestió Administrativa i Comercial de Restauració (99 hores)
Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
Processos de Serveis en Bars i Cafeteries (198 hores)
Processos de Serveis en Restaurants (264 hores)
Sommelieria (132 hores)
Recursos Humans i Direcció d'Equips de Restauració (66 hores)
Anglès (132 hores)
Segona Llengua Estrangera (132 hores)
Formació i Orientació Laboral (99 hores)
Formació en Centres de Treball (350 hores)
Horari
Dïurn
Centre
Joviat FP Integrada
Carrer de Folch i Torres, 5, 13, 08241 Manresa, Barcelona 938726988 [email protected]
Manresa
Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,
Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
Haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
Tenir qualsevol titulació universitària o una d'equivalent, o
Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.
Tràmits
Per cursar el cicle cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al centre per a l'ensenyament demanat en primer lloc.
Quan el nombre de sol·licituds és superior a l'oferta, les peticions s'ordenen, dins de cada via d'accés i d'acord amb les prioritats que pertoqui, segons la qualificació mitjana dels estudis o la qualificació de la prova que permet l'accés al cicle.
Els imports de la matrícula per als centres dependents del Departament d'Educació són:
per curs: 360 euros
per unitat formativa: 25 euros
per mòdul de formació en centres de treball (FCT): 25 euros
Consulteu els supòsits d'exempcions i bonificacions generals i específiques a l'apartat de preus públics.
Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.
Continuïtat
Sortides acadèmiques
Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s'han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.