Introducció



Codi. CFPS HTD0

Dirigir i organitzar la producció i el servei en cuina, determinant ofertes i recursos, controlant les activitats pròpies de l’aprovisionament, producció i servei, complint els objectius econòmics, seguint els protocols de qualitat establerts i actuant segons normes d’higiene, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental.

• Definir els productes que ofereix l’empresa, determinar l’oferta, dissenyar l’estructura organitzativa, fixar preus i estandarditzar processos, tenint en compte els paràmetres del projecte estratègic i els objectius de l’empresa.

• Adaptar-se a les noves situacions laborals i mantenir actualitzats els coneixements científics, tècnics i tecnològics relatius al seu entorn professional, i utilitzant les tecnologies de la informació i la comunicació.

• Resoldre situacions, problemes o contingències amb iniciativa i autonomia, amb creativitat, innovació i esperit de millora en el treball personal i en el dels membres de l’equip.

• Organitzar i coordinar equips de treball, assumint-ne el lideratge i aportant solucions als conflictes grupals que s’hi presentin.

• Comunicar-se amb els seus iguals, superiors jeràrquics, clients i persones sota la seva responsabilitat, utilitzant vies eficaces de comunicació.

• Generar entorns segurs en el desenvolupament del seu treball i el del seu equip.

• Realitzar la gestió bàsica per a la creació i el funcionament d’una petita empresa, i tenir iniciativa en la seva activitat professional amb sentit de la responsabilitat social.


Sobre el curs

  • Acció formativa
    Cicle Formatiu Grau Superior Direcció en cuina
  • Modalitat
    Presencial
  • Família professional
    Hoteleria i turisme
  • Data Inici Preseleccio:
    02/05/2023
  • Data Final Preseleccio:
    16/05/2023
  • Data Inici del curs:
    07/09/2022
  • Data Final del curs:
    20/06/2023

Temari

  • Planificació i Direcció de Serveis i Esdeveniments de Restauració (132 hores)
  • Gestió de la Qualitat i de la Seguretat i Higiene Alimentàries (99 hores)
  • Gastronomia i Nutrició (66 hores)
  • Projecte de Direcció de Serveis de Restauració (66 hores)
  • Control de l'Aprovisionament de Matèries Primeres (99 hores)
  • Gestió Administrativa i Comercial de Restauració (99 hores)
  • Empresa i Iniciativa Emprenedora (66 hores)
  • Processos de Serveis en Bars i Cafeteries (198 hores)
  • Processos de Serveis en Restaurants (264 hores)
  • Sommelieria (132 hores)
  • Recursos Humans i Direcció d'Equips de Restauració (66 hores)
  • Anglès (132 hores)
  • Segona Llengua Estrangera (132 hores)
  • Formació i Orientació Laboral (99 hores)
  • Formació en Centres de Treball (350 hores)

Horari

  • Dïurn

Centre

Joviat FP Integrada
Carrer de Folch i Torres, 5, 13, 08241 Manresa, Barcelona
938726988
[email protected] Manresa

Veure web

Requisits

  • Tenir el títol de batxillerat,
  • Tenir el títol de tècnic de formació professional o tècnic superior de formació professional o tècnic especialista,
  • Haver superat el segon curs de batxillerat de qualsevol modalitat de batxillerat experimental,
  • Haver superat el curs d'orientació universitària (COU) o el preuniversitari,
  • Tenir el títol de batxillerat per haver cursat el batxillerat unificat polivalent (BUP),
  • Tenir qualsevol titulació universitària o una d'equivalent, o
  • Haver superat la prova d'accés a la universitat per a més grans de 25 anys.

Tràmits

Per cursar el cicle cal formalitzar la sol·licitud i presentar-la al centre per a l'ensenyament demanat en primer lloc. Quan el nombre de sol·licituds és superior a l'oferta, les peticions s'ordenen, dins de cada via d'accés i d'acord amb les prioritats que pertoqui, segons la qualificació mitjana dels estudis o la qualificació de la prova que permet l'accés al cicle. Els imports de la matrícula per als centres dependents del Departament d'Educació són: per curs: 360 euros per unitat formativa: 25 euros per mòdul de formació en centres de treball (FCT): 25 euros Consulteu els supòsits d'exempcions i bonificacions generals i específiques a l'apartat de preus públics. Per a la resta de centres, consulteu l'import en el centre corresponent.

Continuïtat

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic superior o tècnica superior, que permet accedir a qualsevol estudi universitari oficial de grau. Les persones que s'han graduat en un cicle formatiu de grau superior poden obtenir la convalidació de crèdits universitaris ECTS.

Per a més informació, consulteu el Canal Universitats

    

Sortides professionals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:

  • Responsable d'aliments i begudes
  • Supervisor/a de restauració moderna
  • Maître
  • Cap de sala
  • Encarregat/ada de bar i cafeteria
  • Cap de banquets
  • Cap d'operacions de càtering
  • Sommelier
  • Responsable de compra de begudes
  • Encarregat/ada d'economat i celler.