• Inici
  • Notícies
  • Tret de sortida a l’estudi per analitzar les necessitats formatives de la indústria de l’automoció al territori

Notícies

28 de juny de 2022

Tret de sortida a l’estudi per analitzar les necessitats formatives de la indústria de l’automoció al territori

El Consell Comarcal del Bages ha començat aquest mes de juny l’estudi per analitzar la situació de la indústria de la cadena de valor de l’automoció al Bages des del punt de vista de les necessitats formatives i els perfils competencials davant els canvis estructurals del sector. La consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat Sintes, explica que “es pretén disposar d’una eina d’anàlisi i diagnosi detallades de l’oferta formativa del territori relacionada amb l’automoció, contribuir a ajudar a l’adaptació de la indústria bagenca als canvis estructurals del sector de present i de futur i a l’ajust entre l’oferta i la demanda laboral dels nous perfils professionals que es generin”.

L’impuls d’aquest estudi és un nou exemple de l’aposta de les polítiques de concertació a la comarca a través de la Taula de la Formació del Bages, un organisme que incorpora una trentena d’agents educatius, econòmics i socials de l’àmbit de la formació continuada i ocupacional de la comarca. En paral·lel, el grup de seguiment per fer realitat el document està format pel propi Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa i altres institucions i organismes del territori en què hi ha l’EPSEM, Eurecat, la Fundació Lacetània, el Departament d’Educació, ACCIÓ, la Cambra de Comerç i Indústria de Manresa, PIMEC I la Patronal Metal·lúrgica.

L’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages Fabregat Sintes destaca que l’estudi també permetrà identificar els àmbits de recerca estratègics relacionats amb l’automoció en què el Bages pot jugar un paper clau i, al mateix temps, reforçar, ampliar la xarxa i la interacció entre les empreses industrials de la cadena de valor de l’automoció a la comarca.

Fase inicial

Les diferents fases de l’estudi, que s’han donat a conèixer en el marc d’una reunió de treball al Consell Comarcal del Bages i s’emmarca en els Fons de Suport a l’Automoció de la Diputació de Barcelona, tindran continuïtat fins a finals d’any en què es preveu la presentació del document. Inicialment, s’està elaborant la diagnosi de l’oferta formativa al territori a partir de la cerca de dades.

Altres notícies

Veure-ls totes