• Inici
  • Notícies
  • El Consell Comarcal del Bages participa a una Jornada sobre la FP Dual al Bages a l'Escola Montserrat

Notícies

28 d'abril de 2022

El Consell Comarcal del Bages participa a una Jornada sobre la FP Dual al Bages a l'Escola Montserrat

La Consellera de l'Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural, Cristina Fabregat, va participar a la sessió organitzada per PIMEC Catalunya Central a l'Escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet en la que es van plantejar els reptes de la FP al Bages.

Fabregat va destacar la importància d'ajustar l'oferta d'FP a les necessitats del territori i la importància de la modalitat dual com una oportunitat per a l'alumnat i les empreses. D'altra banda també va recordar el paper important que té la taula de la Formació del Bages per a posar en contacte empreses i centres d'FP per detectar necessitats i cobrir demandes. I, en aquest sentit, va plantejar que a la comarca calen estudis d'FP de grau superior de la química tal i com es desprèn de l'Estudi de les necessitats formatives del sector químic al Bages.

PIMEC ha constatat que el 81% de les pimes del Bages presenta dificultats per cobrir llocs de treball. Així ho demostra l’estudi sobre les necessitats de Formació Professional al Bages de la patronal. Entre altres qüestions, el document indica que més d’un 70% de les empreses locals tenen problemes per cobrir vacants a les seves àrees de producció. D’altra banda, la majoria de pimes, un 71,5%, considera que la transformació digital repercutirà molt o força en les necessitats de formació del seu sector.
Altres notícies

Veure-ls totes