• Inici
  • Notícies
  • La UPC Manresa vol convertir la Fàbrica Nova de Manresa en un campus "de quarta generació" amb més de 3.000 persones

Notícies

24 de novembre de 2021

La UPC Manresa vol convertir la Fàbrica Nova de Manresa en un campus "de quarta generació" amb més de 3.000 persones

L’Ajuntament de Manresa i la UPC han presentat, el 22 de novembre, el projecte que lideren a l’entorn dels espais de la Fàbrica Nova: la construcció, en l’antic complex fabril, d’un gran espai inèdit, basat en el coneixement, la tecnologia, l’empresa, la ciutat i el territori. Una aposta singular que comença ara a caminar. El projecte preveu impulsar un itinerari formatiu tecnològic complet, que podria concentrar entorn de 3.000 persones i, en una primera fase, tindria un cost estimat de 41 milions d’euros.

El projecte de la Fàbrica Nova de Manresa es vertebra en els següents eixos:

- Coneixement, formació, recerca i innovació

El nou espai serà un nucli de coneixement on s’impulsarà un itinerari formatiu i professional tecnològic complet: ensenyament secundari postobligatori, graus universitaris, màsters i doctorats, reciclatge i formació contínua, i aprenentatge al llarg de la vida.

També s’hi preveu concentrar una activitat intensiva de recerca, desenvolupament i innovació pública i privada, amb espais, equipaments i serveis per afavorir la transferència de coneixement i la innovació.

- Empresa

Serà el segon gran eix del nou espai. S’hi preveu la presència d’empreses innovadores , espais de demostració, simulació i experimentació. Les activitats formatives en tots els nivells fomentaran l’esperit emprenedor. També hi haurà espais per donar suport a l’emprenedoria de base tecnològica, així com equipaments dirigits a la prestació de serveis tecnològics avançats per al sector productiu.

- Ciutat i territori

Un dels objectius del projecte és recuperar aquest recinte fabril preservant el conjunt patrimonial, ja que està declarat Bé Cultural d’Interès Local, i transformar-lo en un nou espai de referència i punt de trobada de Manresa, donant un nou punt de centralitat a la ciutat. El projecte es basa en un model sostenible, on es prioritzarà la conservació, la rehabilitació i la recuperació del gran edifici existent. Així, es desactiva una gran operació privada que estava basada en una gran superfície comercial, i s’impulsa un projecte universitari que tindrà una irradiació positiva en els barris de l’entorn.

Altres notícies

Veure-ls totes