• Inici
  • Notícies
  • L’Agència FPCAT impulsa l’Oferta FPCAT 365, un model d’oferta de formació professional integrada i elabora dos nous instruments per millorar l’orientació professional.

Notícies

11 d'abril de 2022

L’Agència FPCAT impulsa l’Oferta FPCAT 365, un model d’oferta de formació professional integrada i elabora dos nous instruments per millorar l’orientació professional.

L’oferta FPCAT 365, que inclou els certificats de professionalitat i els títols de formació professional, ofereix a la ciutadania informació sobre l’oferta de formació professional integrada els 365 dies de l’any i al llarg de la vida.

Aquest model millora els processos d’informació i orientació professionals a través de dos nous instruments específics per a que les persones puguin construir el seu itinerari formatiu de manera gradual i progressiva, segons les seves necessitats, preferències i, d’acord amb les demandes del mercat de treball.

L’espai web Oferta FPCAT 365 és un dels instruments que dona suport en el procés d’orientació professional a aquelles persones que el vulguin fer de manera autònoma. L’espai web ofereix un conjunt d’eines que faciliten la presa de decisions en la planificació de l’itinerari formatiu per accedir a l’ocupació escollida.

Destaquen per la seva especial rellevància, dos cercadors que hi ha a l’espai web Oferta FPCAT. El primer cercador permet identificar l’oferta formativa associada a l’ocupació escollida. Per tant, és molt útil en la construcció de l’itinerari formatiu de la persona usuària.

L’altre cercador permet conèixer l’oferta actualitzada de formació professional dels certificats de professionalitat i els cicles formatius de grau mitjà i superior a Catalunya.

Les persones orientadores tenen un paper clau en l’orientació a les persones usuàries que volen formar-se o qualificar-se professionalment. El nou Manual de suport a l’orientació professional posa al seu abast un conjunt d’eines i recursos per facilitar l’acompanyament en el procés d’orientació per tal que tothom tingui una oportunitat en el marc del Sistema FPCAT.

 

Altres notícies

Veure-ls totes