• Inici
  • Notícies
  • Les dificultats per trobar feina en l'era Covid: en quins sectors n'hi haurà?

Notícies

05 d'octubre de 2020

Les dificultats per trobar feina en l'era Covid: en quins sectors n'hi haurà?

Els experts vaticinen que es generaran llocs de treball en els àmbits sanitari, farmacèutic, agrícola, l'alimentació, la investigació, la construcció i una part de la indústria

Tot i que l'atur va reduir-se al juliol en relació amb el juny, el nombre de persones sense feina és ara un 30% superior a fa un any. Més gent a l'atur, en un moment en què moltes empreses estan molt tocades per la crisi i en què encara hi ha desenes de milers de treballadors en situació d'ERTO. Si al febrer, abans de la irrupció de la crisi del coronavirus, un 75% de les empreses tenien previst contractar nou personal, ara aquesta xifra ha baixat en picat. Segons una enquesta recent del gabinet d'estudis Adecco Group Institute, només el 30% de les companyies preveuen fer contractacions noves aquest 2020. Hi ha, doncs, menys opcions per a aquells que ara estan buscant feina.

Durant els mesos del confinament, entre el març i el juny, la contractació laboral a Catalunya va caure de manera brusca. Es van firmar un 53% menys de contractes de treball que en el mateix període de l'any anterior. Amb la recuperació de l'activitat, al juliol, la caiguda va ser una mica més suau, del 32%. Però el 90% dels contractes que es van formalitzar van ser temporals, uns quants fins i tot per dies o per hores. Ho explica Pau Cortadas Guasch, professor d'Economia a la UOC:

"El fet que un contracte pugui ser temporal o pugui tenir costos d'acomiadament menors fa que els empresaris, tot i estar en època d'incertesa, contractin. I això, en el mes de juliol, ho hem vist."

José Antonio Pasadas, secretari de polítiques sectorials de la UGT, alerta que "quan es redueix l'oferta de feina, augmenta també la precarietat".

Altres notícies

Veure-ls totes