l Cicle Formatiu deGrau Mitjà en Cuina i Gastronomiaa l’Escola Joviat és una proposta educativa destinada a formar els futurs professionals delsector gastronòmic. Aquest grau mitjà de cuina combinapràctiques en cuina,pastisseria i servei, amb un enfocament sostenible, destacant l’ús de productes ecològics i de proximitat.
Els estudiants participen en projectes reals, com la creació d’un vi propi i la gestió d’un restaurant, aplicant els coneixements adquirits de manera pràctica. A més, el curs incorpora el projecte #2be per al creixement personal i ofereix l’oportunitat de viure experiències internacionals a través del programaErasmus+.
Amb una metodologia que promou lacreativitat i l’esperit crític, aquest grau mitjà de cuina prepara als estudiants per superar els reptes del món gastronòmic, impulsant-los a ser líders i innovadors en la seva futura carrera professional.
Així, Joviat no només ofereix una formació acadèmica, sinó una experiència transformadora que converteix la passió per lagastronomia en una trajectòria professional exitosa.
Sobre el curs
Acció formativa
CFGM Cuina, hoteleria i serveis de restauració
Modalitat
Presencial
Família professional
Alimentació
Data Inici del curs:
08/09/2025
Temari
Coneixements Tècnics i Pràctics en Cuina i Pastisseria
Preelaboració i conservació d’aliments
Tècniques culinàries
Productes culinaris
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria
Postres en restauració
Servei i Enologia
Operacions bàsiques en bar-cafeteria
Operacions bàsiques en restaurant
El vi i el seu servei
Serveis en restaurant i esdeveniments especials
Serveis en bar-cafeteria
Tècniques de comunicació en restauració
Gestió i Emprenedoria
Ofertes gastronòmiques
Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments
Formació i orientació laboral
Empresa i iniciativa emprenedora
Formació Específica i Complementària
Anglès tècnic
Francès tècnic
Coneixedor del vi
Projectes Integrats i Innovació
Projecte Brolla “Fem el nostre vi”
Taller de cuina
Taller de cuina
Projecte d’Emprenedoria “Obrim el nostre restaurant”
Desenvolupament Personal i Competències Socials
Programa #2be: Creixement personal, lideratge i transformació
Pràctiques en Empreses (FCT) i Mobilitat Internacional
FCT (Formació en Centres de Treball)
Beca Erasmus+ per realitzar la FCT en empreses estrangeres
Horari
De dilluns a divendres de 9.00 a 15.30 hores (aproximadament, varia segons el grup-classe), inclosa l'estona de dinar
Sortides professionals/laborals
Inclouen cuiner/a, cambrer/a, barista, sommelier, ajudant/a de cuina i pastisseria, i cap de partida en restaurants, bars, cafeteries, empreses de menjars preparats, i indústries agroalimentàries.
Per accedir, cal tenir el Graduat en ESO, títol de tècnic/a, haver superat la prova d’accés a cicles de grau mitjà, curs específic d’accés, segon curs de BUP o estudis equivalents, o la prova d’accés a la universitat per a majors de 25 anys.