L' Aliança entre les dues formacions, que mantenen la seva autonomia, permetrà dotar el territori d'una àmplia oferta formativa en sis sectors orientada a les necessitats reals de l'empresa
Un moment de l'acte de constitució oficial de JA / Carles Blaya
El Consell de Formació i Empresa de JA està dividit en dues comissions: la permanent i l'assessora. De la primera en formen part Lluís Vidal (Ajuntmaent de Manresa) Immaculada Cornellada (SOC), Saray Gómez (Serveis Territorials de la Generalitat), Laia Puigdellívol, com a directora executiva, Jordi Vilaseca i Lourdes López (Joviat), Toni Espinal i Imma Pallarès (Ampans), Mercè Gómez (UGT), Ana Norverto (CCOO), Neus Piniella (Foment) i Montse Ficapal (Pimec). La comissió assessora es reparteix en els àmbits educatius del centre. Així, en l'agrari s'hi incorpora l'enòleg Joan Soler; en el d'indústries alimentàries, l'especialista en recursos humans del sector Judit Buendia; en el d'hoteleria i turisme, l'experta en comunicació i direccó hotelera Laia Puig; en sanitat, el doctor en psicologia Valentí Martínez; en activitats físiques i esportives, el preparador físic Joan Ramon Tarragó; i en informàtica i comuncació, l'empresari Jordi Vila.
Després de la reunió constitutiva d'avui, el consell es tornarà a aplegar el prope mes de desembre per definir ja la "cartera de serveis", el recull de les matèries que impartiran de manera coordinada Ampans i Joviat.
Joviat té actualment 947 alumnes de Formació Professional d'un total de 1.777 etudiants, mentre que Ampans arriba a un total de 3.120 persones ateses mitjançant programes d'inclusió que promouen oportunitats laborals per a col·lectius vulnerables.