Graduació de la UManresa al Kursaal / UManresa
Les Facultats de Ciències de la Salut i Ciències Socials del campus Manresa de la UVic-UCC van celebrar ahir divendres, 13 de setembre, la cerimònia de graduació de la promoció del curs 2024, integrada per 372 persones. La cerimònia de graduació va reunir unes 1.300 persones i es va dividir en dos actes: un de primer per a les persones graduades en Fisioteràpia i Podologia, i un segon per a la resta de titulacions: Infermeria, Logopèdia, Administració i Direcció d’Empreses i Mestre d’Educació Infantil.
La padrina de la promoció va ser Carme Valiente, directora dels estudis del grau en Infermeria fins el curs passat. Valiente va centrar el seu discurs en dos aspectes clau per als nous professionals: el sentit de la professió triada i la importància de treballar per a les persones i amb les persones. Va destacar que, independentment de l'àmbit (educació, empresa o salut), tots els nous graduats comparteixen la responsabilitat de garantir un impacte positiu en les comunitats, i ha dit que "el treball professional no és només una font de guany econòmic, sinó també un compromís amb el benestar de la societat."
Valiente va subratllar també la necessitat de cuidar-se en totes les dimensions—física, psíquica, social i espiritual—per poder oferir el millor als altres. Va tancar la lliçó de comiat amb una recomanació basada en la resiliència i l'actitud positiva, citant Mahatma Gandhi: "sigues el canvi que vols veure en el món", i recordant que aquest canvi comença per tenir cura de les persones, començant sempre per les persones que tenim més a prop.
El president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages i alcalde de Manresa, Marc Aloy, va agrair als graduats que hagin escollit aquesta ciutat per formar-se, tant els que són d’aquí com els que han vingut de fora. Segons Aloy, "la Universitat dona vida i prestigi a la ciutat". Aloy va demanar als nous graduats que en la nova etapa que comencen siguin persones honestes i amb valors.
En la seva intervenció, el rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic – UCC), Josep Eladi Baños, va recordar als nous graduats que tot i ser “acadèmicament adults, avui no s’acaba l’estada a la Universitat, perquè serà imprescindible continuar aprenent per actualitzar-se, millorar o reorientar-se professionalment”.
Per donar protagonisme a les persones graduades, la cerimònia va comptar amb intervencions d’algunes de les que formen part de la promoció. Carla Fernàndez, graduada en Mestre d’Educació Infantil , va parlar en nom de l’estudiantat de la Facultat de Ciències Socials. En el seu discurs va destacar l'esforç i la resiliència de la seva promoció, que va iniciar els seus estudis enmig de la pandèmia. Fernández va afirmar que malgrat els reptes que van haver d'afrontar, com les classes virtuals i l'ús de mascaretes, van saber adaptar-se i créixer tant acadèmicament com personalment. Aquesta estudiant va dirque després del seu pas per UManresa "ens dirigim cap al futur amb la certesa que estem preparades per enfrontar qualsevol obstacle, armades amb el coneixement i les experiències que hem acumulat."
Per la seva banda, en representació dels estudiants de de la Facultat de Ciències de la Salut, Marc Pérez va destacar tant les dificultats com els èxits assolits durant els quatre anys de carrera. Segons Pérez, la complicitat i l'amistat entre companys de promoció ha estat clau per superar els moments de tensió i estrès. Va acabar la seva intervenció animant les persones graduades a afrontar amb confiança el repte que representa l’entrada al món laboral, un repte per al qual “estem preparats”. En la mateixa línia es va pronunciar Agnès Tubau, graduada en Podologia, que va remarcar la importància d'aquests quatre anys intensos compartits amb els companys que van començar els estudis en plena pandèmia. Tubau va agrair als professors la seva dedicació i als familiars, el seu suport constant, i va encoratjar els companys de promoció a confiar sempre en ells mateixos i a perseguir allò que volen en aquesta nova etapa que comença.
La celebracióva incloure el lliurament del premi als millor expedients acadèmics de la promoció i dels millors TFG, uns reconeixements que compten amb el suport i el patrocini de la Fundació Montepio de Conductors i de la Fundació Caixa d’Enginyers.
A la Facultat de Ciències de la Salut, el millor expedient del Grau en Infermeria va ser el de Paula Peinado Casas, el de Fisioteràpia el d’Aurélien Marre, el de Podologia el d’Antonia Salazar Igual i el de Logopèdia el d’Alba Padró Arocas. Els millors expedients de la Facultat de Ciències Socials van ser el d’Alba Esquius Garcia, del Grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) i el de Laia Pujol Compte al Grau en Mestre d’Educació Infantil.
Pel que fa als Premis Talent per als millors Treballs de Final de Grau (TFG), en l’àmbit de les Ciències de la Salut, el premi al millor TFG del Grau en Infermeria va ser per a Katerin Ariza Martín, pel treball titulat “La intel·ligència emocional com a factor protector de la conducta suïcida. Efecte d'una intervenció infermera en l'àmbit escolar d'educació per la salut mental en nens i nenes de 5è de primària d'Olesa de Montserrat”. El millor TFG del Grau en Logopèdia és el de Sandra Franch Garde, titulat “Pràctica clínica dels trastorns dels sons de la parla (TSP) d'etiologia funcional”. “Calzado infantil. Hábitos de compra y factores que influyen a padres en Cataluña. Un estudio observacional”, de Yedra Castillo Mohamed, va ser el seleccionat com el millor TFG del Grau en Podologia. Finalment, pel que fa al Grau en Fisioteràpia, s’atorguen dos premis. El primer ha estat per Aurélien Marre, pel seu TFG “Efectividad de un protocolo específico de desarrollo de la producción de fuerza horizontal durante la fase de return to play en la prevención de recidivas de lesiones de los isquiotibiales en velocistas de corta distancia no profesionales de 18 a 25 años (propuesta de intervención)”, mentre que el segon ha estat per a Chloé L'Hotellier i el seu treball titulat “Efectividad de la terapia acuática en comparación a los ejercicios terapéuticos en los/as niños/as entre 6 y 12 años diagnosticados de dermatomiositis juvenil. Estudio piloto (propuesta de intervención)”.
En l’àmbit de les Ciències Socials, els TFG premiats han estat el de l’estudiant d’Administració i Direcció d’Empreses, Fatima Karmoudi, titulat “La Perla”. El millor TFG del Grau en Mestre d’Educació Infantil ha estat el de Carla Fernández Jurado, titulat “La relació del vincle entre gossos i infants d’educació infantil amb el seu desenvolupament socioemocional”.
De les 372 persones titulades, 148 s’han graduat en Fisioteràpia, 34 en Logopèdia, 33 en Podologia, 115 en Infermeria, 26 en Mestre d’Educació Infantil i 16 en Administració i Direcció d’Empreses.
Font: Redacció de Regió7 (14 de setembre de 2024). UManresa aplega 1.300 persones en la graduació de les promocions 2024. Regio 7. Disponible a: https://www.regio7.cat/manresa/2024/09/14/umanresa-aplega-1-300-persones-108127441.html