• Inici
  • Notícies
  • L’institut de Castellbell s’amplia amb tres mòduls mentre espera l’edifici definitiu

Notícies

04 d'agost de 2023

L’institut de Castellbell s’amplia amb tres mòduls mentre espera l’edifici definitiu

L’increment progressiu de l’alumnat fa necessàries les noves instal·lacions, que s’estrenaran a l’inici de curs.

 L’IES Bages Sud, de Castellbell i el Vilar, disposarà de tres nous espais modulars el curs vinent per donar cabuda a tot l’alumnat, que ha anat augmentant. Les noves instal·lacions han de servir de solució temporal fins que no es desencalli la construcció de l’edifici definitiu que hi ha previst en uns terrenys de la Vall de Montserrat.

El departament d’Educació, que és qui finança la totalitat del cost de les obres, ja hi està treballant des de l’u d’agost, amb l’objectiu que els nous espais puguin funcionar a ple rendiment de cara a l’inici de curs, el pròxim 6 de setembre. El departament s’ha avingut a satisfer l’ampliació per donar resposta a una demanda «molt reclamada» pel centre i per tota la comunitat educativa, assegura l’alcalde de Castellbell, Adrià Valls, tenint en compte l’increment progressiu que hi ha de l’alumnat des de fa uns anys i les projeccions de creixement futures, que requereixen d’una solució abans no es pugui disposar del nou edifici, previst cap al 2030. L’institut Bages Sud és a Castellbell, però dona resposta als alumnes fins a quart d’ESO tant de Castellbell com també de Monistrol de Montserrat i Marganell. De cara al curs vinent, es preveu que arrenqui amb uns 230 estudiants, que probablement s’aniran incrementant a mesura que avancin els mesos amb l’arribada de nous alumnes. 

Des que es va crear l’any 2009 que l’IES Bages Sud funciona amb mòduls prefabricats. Actualment n’hi ha al voltant d'una dotzena, que s’han quedat petits per poder desenvolupar les classes amb normalitat. «Hem de fer mans i mànigues», explica el director del centre, José Antonio Barranco, que confia que amb els tres nous espais addicionals la situació podrà millorar substancialment. Són de mides diferents, però en definitiva es disposarà de noves aules que podran servir per esponjar l’espai, sosté Barranco, si bé encara no està clar quina destinació tindran. Tanmateix, i més enllà de la problemàtica pel que fa a aules docents, Barranco apunta que el centre té altres mancances, com ara la falta de gimnàs i vestidors, que des de fa un temps es cobreix amb l’ús del pavelló.

Com ja ha anat explicant aquest diari, Castellbell fa temps que espera la construcció d’un edifici per poder prescindir dels mòduls prefabricats, però sembla que encara va per llarg. Ja hi ha un acord per la cessió d’uns terrenys de la Vall de Montserrat a la Generalitat, però no es farà efectiva fins que no s’hagi urbanitzat la zona. Després caldrà fer el projecte, adjudicar-lo, i construir-lo. No s’espera per a abans del 2030. 

Altres notícies

Veure-ls totes