• Inici
  • Notícies
  • «Fins i tot fent pràctiques et fan sentir teus els pacients»

Notícies

26 de juny de 2024

«Fins i tot fent pràctiques et fan sentir teus els pacients»

Gibert va començar al maig la residència a Althaia per formar-se en Psiquiatria després d’acabar Medicina a la unitat docent de Manresa de la UVic-UCC

Per què va triar fer la residència a Manresa? Durant les pràctiques rotem entre hospital i alguns CAP. A mi tot l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa m’agrada molt, tant la infraestructura com l’ambient i el tracte que reps. Fins i tot sent estudiant. És molt proper. Des del primer moment fan que també et sentis teus els pacients que porta el metge amb el qual estàs. Els professionals d’aquí son de primera. Però amb el em vaig fixar va ser en l’ambient. Jo no tenia cap tipus d’interès d’anar a un hospital molt gran perquè ja m’havia acostumat a tenir un tracte de tu a tu amb el metge. Volia sentir-me que formava part de l’equip.

Hi ha molta diferència entre les pràctiques i la residència?

Fent pràctiques els metges et tenen en compte i t’expliquen amb molt més detall tot el que fas. Quan passes a ser resident ja fas més coses tu mateix. T’ho expliquen, però ho fas més tu. Ara tens més responsabilitat. Com a resident, però, no m’he sentit en cap moment sola. Amb tothom m’he trobat que et diuen que entenen que és el primer cop que fas alguna cosa i t’expliquen com ho has de fer. Assumeixes més responsabilitats, però no et sents sola.

(...)

Altres notícies

Veure-ls totes