• Inici
  • Notícies
  • El grau en Gestió de la Societat Digital, principal novetat de l’inici de curs a UManresa

Notícies

18 de setembre de 2023

El grau en Gestió de la Societat Digital, principal novetat de l’inici de curs a UManresa

Mig miler de persones s’estrenen avui com a universitaris a UManresa

L' estudiantat del nou Grau en Gestió de la Societat Digital participa en dues jornades de presentació dels estudis i de coneixement del grup

Els graus de Ciències de la Salut tornen a ser els que aglutinen el major nombre d’estudiants

Mig miler d'estudiants han iniciat aquest dilluns els seus estudis de primer curs de grau al campus d'UManresa i, entre aquests, destaquen els que comencen el nou Grau en Gestió de la Societat Digital. Les xifres de nous estudiants de la universitat manresana són provisionals, ja que encara s’ha d’obrir la matrícula de setembre. Excepte per als graus d’Infermeria i de Fisioteràpia, UManresa disposa, encara, de places per als estudis de Podologia, Administració i Direcció d’Empreses, Gestió de la Societat Digital i Educació Infantil.

Professionals per afrontar la disrupció de la digitalització

La principal novetat d’aquest curs 2023-2024 a UManresa és la posada en marxa del nou grau en Gestió de la Societat Digital, una titulació que formarà persones amb els coneixements i habilitats necessaris per liderar processos de transformació digital a tot tipus d’empreses i institucions. . La creació d’aquest nou grau s’ha fet atenent la demanda del món empresarial . Durant aquesta primera setmana, l’estudiantat farà un aterratge a la Universitat amb activitats destinades a conèixer-ne bé els seus equipaments i serveis, aprofundir en els continguts i el programa del grau i en activitats de cohesió de grup. També s’han programat altres activitats, com la que s’ha fet avui amb David Giménez, director executiu de PIMEC, per parlar de com les PIMEs necessiten aquest nou perfil professional.

La titulació prepararà professionals que sàpiguen dissenyar, gestionar i avaluar projectes digitals i d’innovació tant en l’àmbit empresarial com social. Una de les característiques del nou grau és que està pensat per formar professionals reflexius i crítics amb una sòlida base tecnològica, d’anàlisi de dades i de lideratge d’equips i projectes multidisciplinaris, des d’una mirada humanística que els permeti assumir aquest lideratge des del compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Les persones graduades en Gestió de la Societat Digital podran ocupar llocs de responsabilitat com a expertes en processos de digitalització i anàlisi de dades, liderar equips multidisciplinaris en departaments d’innovació i transformació digital, gerència, recursos humans, comunicació digital i sistemes d’informació en l’àmbit empresarial. Altres sortides professionals del nou grau són en l’àmbit de la consultoria d’anàlisi de dades o de processos de transformació digital, càrrecs de direcció i gestió en centres tecnològics d’innovació, assessoria com a expert o analista en transformació digital per a institucions, ens públics i organitzacions no governamentals o càrrecs de responsabilitat d’innovació i impacte social.

Referents en els graus en salut

En l’àmbit de les ciències de la Salut, UManresa continua sent referent per a la formació de professionals de la Infermeria, la Fisioteràpia, la Podologia i la Logopèdia (a través del grau interuniversitari que imparteix amb la UOC). Bona part de les persones que avui s’han incorporat a la universitat són persones que es formaran en Infermeria i Fisioteràpia, els dos graus que cada juliol omplen totes les places disponibles i que, per donar resposta a la demanda, imparteixen els estudis també en horari de tarda. L’elevada demanda d’aquests estudis ha situat la nota de tall del grau en Infermeria en un 8 i la de Fisioteràpia en un 6,8.

Pel que fa als graus de Ciències Socials, continua l’especialització dels estudis d’Empresa i dels d’Educació, que des del curs passat disposen d’edificis propis i adaptats a les necessitats de cadascun dels graus. Els estudis d’ADE es concentren a la FUB2 on comparteixen espai amb el nou Grau en Gestió de la Societat Digital i amb els CFGS d’Administració i Finances i Comerç Internacional. Els estudis d’Educació estan ubicats a la FUB4, on comparteixen espai amb el CFGS d’Educació Infantil, amb el Lab 0-6, l’escola bressol Upetita i el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy.


Altres notícies

Veure-ls totes