• Inici
  • Notícies
  • Les Universitats del Bages obren les seves portes a futurs estudiants

Notícies

16 de febrer de 2023

Les Universitats del Bages obren les seves portes a futurs estudiants

El 15 de febrer l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) va tornar a obrir les portes per donar a conèixer els estudis de grau, les sortides i les instal·lacions al futur estudiantat universitari. Amb aquesta jornada, que va ser conjunta amb la resta d’escoles i facultats de la UPC, la UPC Manresa inicia les jornades de portes obertes del 2023, que tindran lloc al llarg del curs.

La jornada de portes obertes del dia 15 de febrer es va dividir en dues franges horàries: una al matí, per a grups d’alumnat de secundària que van visitar el campus amb grups del seu centre, i una altra a la tarda, adreçada als interessats i interessades, que ho van fer pel seu compte.

Prèviament, el 25 de gener, ja es va fer la primera sessió informativa de màsters, només en format telemàtic, per les interessades i interessats en la matrícula de febrer d’aquests estudis.

La Universitat ha planificat algunes de les jornades de portes obertes de graus i sessions informatives de màsters d’enguany en format presencial i altres en format virtual. Abans de la pandèmia es feien presencials, però la situació va fer que les jornades i sessions s’adaptessin a un format virtual. Ara, que es poden tornar a fer presencialment, s’ha optat per combinar les dues modalitats i cobrir així les diferents necessitats. S’ofereixen per tant, dues opcions diferents per conèixer d’aprop la UPC Manresa.

Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament. El centre docent es posa en contacte amb les persones interessades i els hi fa arribar  la informació necessària per accedir-hi.

Aquestes sessions informatives permeten al futur estudiantat, així com als tutors, i familiars, conèixer els estudis i resoldre dubtes sobre els graus o màsters que els interessen i les seves sortides professionals, a més de rebre informació complementària sobre la vida universitària, la mobilitat internacional o les pràctiques en empreses.

Quant a les portes obertes presencials, es fa una presentació general del centre i després presentacions específiques per a cadascun dels estudis. Hi ha la possibilitat de demanar dubtes als responsables de cada grau o generals del centre. Els assistents poden conèixer les instal·lacions i rebre la informació de manera més propera per part del personal i de  l’estudiantat de la Universitat que els acompanyen durant la visita.

Durant les jornades presencials es poden visitar els laboratoris i instal·lacions de l'escola, i també hi ha algunes demostracions de muntatges experimentals relacionats amb els estudis que s'ofereixen.

Amb les jornades virtuals es pretén que les persones interessades en les titulacions universitàries que s’imparteixen a la UPC Manresa tinguin accés a la mateixa informació que tindrien si assistissin a una jornada de portes obertes presencial, però amb la facilitat de poder-ho fer sense haver de venir a Manresa.

Les jornades virtuals es faran per videoconferència. Cada jornada començarà amb una presentació general del centre per conèixer la UPC Manresa i després hi haurà videoconferències específiques per als graus.

Properes jornades i sessions presencials i telemàtiques

Durant el curs estan previstes més jornades de portes obertes de graus així com sessions informatives de màsters. Hi ha programades jornades de portes obertes de graus presencials per als dies 22 d’abril i 6 de maig i virtuals pels dies 29 i 30 de març i 13 i 14 de juny. També es farà una sessió informativa de màsters presencial el 6 de maig i una virtual el 19 de juliol.

Informació i inscripcions obertes a les pàgines següents:

https://www.epsem.upc.edu/ca/portes-obertes/

https://www.epsem.upc.edu/ca/si-masters/

Estudis de la UPC Manresa

L’EPSEM, el centre docent de la UPC a Manresa, ofereix els estudis de grau en Enginyeria de Recursos Minerals i el seu Reciclatge; Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica; Enginyeria Mecànica; Enginyeria Química; Enginyeria de Sistemes TIC i Enginyeria d'Automoció, així com els màsters universitaris en Enginyeria dels Recursos Naturals i en Enginyeria de Mines.

També ofereix el postgrau en Organització i Enginyeria de la Producció i Direcció de Plantes Industrials i el programa de doctorat en Recursos Naturals i Medi Ambient.

Portes Obertes a l'UManresa

El 6 de maig tindran lloc les Jornades de portes obertes de l'UManresa.

Les visites s’organitzaran en funció dels Graus universitaris que cada alumne vulgui cursar:

ADE - 10.00h

 ADE - 12.00h

 Gestió de la Societat Digital - 10.00h

 Infermeria - 9.30h

 Infermeria - 12.30h

 Infermeria - 13.30h

 Fisioteràpia - 9.30h

 Fisioteràpia - 11.30h

 Podologia - 10.00h

 Podologia - 12.30h

 Medicina - 10.30h

 Mestre Educació Infantil - 9.00h

 Mestre Educació Infantil - 10.00h

Començaran amb una Sessió informativa de 30-45’ a càrrec de professorat i alumnes dels estudis que explicaran tota la informació necessària. Els i les assistents a la jornada podrà parlar amb ells per tenir diferents perspectives sobre com és i què implica estudiar a UManresa.

Consulta tota la informació aquí 

Altres notícies

Veure-ls totes