• Inici
  • Notícies
  • Sant Vicenç de Castellet presenta el projecte Connecta Futur

Notícies

27 de febrer de 2024

Sant Vicenç de Castellet presenta el projecte Connecta Futur

Es tracta d’una jornada que tindrà lloc el proper 7 de març i que pretén connectar els estudiants de cicles formatius de FP amb les sortides laborals existents i les necessitats laborals d’empreses del territori.


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, amb la col·laboració de l'IES Castellet i l'Escola Montserrat, i en el marc de la Taula de Formació Professional i Ocupació de Sant Vicenç de Castellet, ha presentat i organitzat, de forma pionera al municipi, la primera edició d’una jornada que pretén donar a conèixer l'oferta formativa entre els estudiants dels pobles del Bages Sud i la població en general, establint vincles entre la Formació Professional i les sortides laborals existents.


La presentació del projecte, dut a terme aquest dilluns a l’Auditori M. Carme Grauvilardell, ha servit per exposar el que serà el programa central de la jornada, que versarà entre tallers competencials i ocupacionals, i xerrades de superació personal i d’emprenedoria. Al mateix temps, s’habilitaran diferents espais: una zona de jocs de lúdico-competències amb foodtrucks i DJ, un espai destinat a la presentació dels cicles formatius de FP de Sant Vicenç de Castellet, i una altra zona dedicada a connectar amb les empreses.

L’activitat de la jornada tindrà lloc a la zona de Cal Soler i s’ha previst que durant el matí visitin i gaudeixin dels espais els i les joves dels cursos de 4t d’ESO de les escoles del Bages Sud i, ja a la tarda, estarà obert per als alumnes de cicles superiors i per a tota la població.

Dani Mauriz, alcalde de Sant Vicenç de Castellet, explica que ‘Els joves han de ser un dels focus importants de les polítiques que duem a terme des de l’administració, i apropar i intentar connectar el món formatiu amb el laboral creiem que és fonamental per ajudar la població jove en la seva cerca d’un futur professional digne’. I afegeix ‘com a Ajuntament tenim el compromís de treballar en aquesta línia i, com a municipi, aspirem a ser un referent en el camp dels cicles formatius’.

A més, els centres educatius que imparteixen estudis post-obligatoris a Sant Vicenç disposaran un estand des del qual donaran a conèixer els seus estudis per al conjunt d'estudiants de 4t d'ESO, Formació Professional, així com per a la població en general.

Espai Connecta Empresa

Un aspecte destacat serà l'espai Connecta Empresa, amb la participació d'empreses del Bages que col·laboren amb els instituts i les escoles, oferint oportunitats de pràctiques i formació dual, així com cercant perfils professionals en l'àmbit de la Formació Professional. Entre les empreses convidades hi ha Montana Colors, Arlab XXI, Plana Fàbrega o Social Lovers, una empresa líder en el sector tecnològic que ofereix tant la venda com el lloguer i la reparació de dispositius electrònics en el marc d’un esdeveniment o festa. I també es comptarà amb la presència del projecte Construeix el Futur de la Confederació Catalana de la Construcció, que treballa per a la difusió i promoció del sector de la construcció a Catalunya.

Altres notícies

Veure-ls totes