• Inici
  • Notícies
  • Nova edició al Bages del programa Singulars per a joves de 16 a 29 anys

Notícies

02 de gener de 2023

Nova edició al Bages del programa Singulars per a joves de 16 a 29 anys

Nova edició al Bages del programa Singulars per a joves de 16 a 29 anys que permetrà als i les participants aconseguir un dels Certificats de Professionalitat següents: Atenció al client, Manteniment Industrial, Soldadura, Operacions auxiliars de Fabricació Mecànica, Operacions bàsiques d'Auxiliar de Cuina.

El termini d’execució del programa és d'un any i està dirigit a joves de 16 a 29 anys inscrits com a demandants d’ocupació (DONO).

Des del Consell Comarcal del Bages, conjuntament amb PIMEC Catalunya Central, s'oferirà formació en Atenció al client, manteniment industrial i soldadura.

Les persones interessades en les formacions d'Atenció al client, Manteniment industrial i Soldadura poden contactar amb el Consell Comarcal del Bages a [email protected] o per telèfon al 93 693 03 50 (ext 4043).

D'altra banda, des de Fundació Ampans, conjuntament amb l’Ajuntament de Manresa, el Centre de Formació Pràctica Lacetània i l’Escola Joviat, inicien una nova edició el programa Singulars Bages Jove Inserlab 4.0, un programa que inclou un itinerari d’orientació i formació.

Pel que fa a l'itinerari formatiu, les persones participants podran escollir entre cursar un dels següents certificats de professionalitat:

CP d’Operacions auxiliars de Fabricació Mecànica (480 hores amb pràctiques incloses). Format per un grup de 15 joves que rebran la formació al Centre de Formació Pràctica Lacetània. És un certificat que pot obrir moltes portes al món laboral a joves, donat que el sector industrial i més concretament el de la mecanització, és pioner i crucial a la comarca del Bages, on s’hi troben empreses amb un gran potencial amb molta falta de mà d’obra qualificada.

CP d’Operacions bàsiques d’Auxiliar de Cuina (390 hores amb pràctiques incloses). Format per un grup de 15 joves que rebran una formació especialitzada en hoteleria i restauració, sector que suposa un 67% del nombre de personal actiu a la comarca del Bages, sent aquest el predominant de tots els sectors de la comarca. Aquesta formació és impartida per l’Escola Joviat.

Formació en Educació Emocional (20 hores). Els/les joves dels dos grups rebran una formació que els permetrà obtenir una millora curricular no només basada en l’adquisició de coneixements teòrics i tècnics, sinó que també amb aquells aspectes relacionats amb el perfil competencial, les habilitats de relació amb l’entorn i la gestió emocional. Aspectes altament valorats per les empreses del territori.

Formació en Fonaments de Robòtica (50 hores). En aquest cas, joves dels dos grups tindran l’oportunitat de rebre una formació de caràcter molt pràctic en robòtica, que relaciona el sector industrial amb el de l’hostaleria.

En referència a l’itinerari d’orientació i com a valor afegit, aquest any, s'han inclòs 25 hores de sessions grupals per a cada grup i 20 hores d’entrevistes individuals específiques per al treball de les Soft Kills i elaboració del Mapa de les dimensions del Talent. Les persones participants aniran realitzant aquest mapa de manera transversal durant tot el programa amb la finalitat de dotar als usuaris d’eines per poder identificar, desenvolupar i potenciar les seves capacitats no només en l'àmbit professional, sinó també personal.

Per tal de poder realitzar les inscripcions, les dades de contacte són les següents:

Per a les persones interessades en el CP en Operacions Auxiliars de fabricació mecànica: 93 524 13 31 – 683 264 904 | [email protected]. AMPANS ACTIVA - C/Barcelona, 21. Manresa.

Per a les persones interessades en el CP en Operacions bàsiques d’Auxiliar de cuina: 93 877 64 90 | [email protected] CIO – C/ Verge de l’Alba, 5-7. Manresa

Altres notícies

Veure-ls totes